A-Point Groep Nieuws

Filter op merk

Audi AI – de intelligente auto die met je meedenkt

14 juli 2017

Audi AI – de intelligente auto die met je meedenkt

Audi gaat nadrukkelijker dan ooit een voortrekkersrol vervullen bij de implementatie van innovatieve, slimme systemen die de taken van de bestuurder verlichten en zorgen voor nieuwe manieren om de tijd in de auto optimaal te gebruiken. Audi gaat daarvoor het gebruik van kunstmatige intelligentie en zelflerende technieken verder ontwikkelen. Intelligente functies die je auto met de rest van de wereld verbinden, die je dagelijkse routine vergemakkelijken. Systemen die straks te vinden zijn in de Audi van de toekomst, en in zekere mate nu al in de nieuwe Audi A8.

De nieuwe Audi A8: benchmark in luxe, autonoom rijden en innovaties

11 juli 2017

De nieuwe Audi A8: benchmark in luxe, autonoom rijden en innovaties

De compleet nieuwe Audi A8 beleeft op 11 juli zijn wereldpremière tijdens de Audi Summit in Barcelona. De vierde generatie van het vlaggenschip vormt opnieuw de benchmark binnen zijn klasse. Audi maakt zijn motto Voorsprong door Techniek weer helemaal waar met een geheel nieuw familiegezicht, innovatieve touchscreenbediening en het consequent doorvoeren van elektrificatie in de aandrijflijn. De Audi A8 is ook de eerste productieauto ter wereld die vergaand is voorbereid op autonoom rijden. Vanaf 2018 neemt Audi innovatieve functies als parking pilot, garage pilot en traffic jam pilot in productie.

SEAT ARONA: COMPACT MAAR GROOTS

26 juni 2017

SEAT ARONA: COMPACT MAAR GROOTS

SEAT presenteert de Arona. De SUV ‘made in Barcelona’ is met zijn compacte afmetingen, moderne uitstraling en hoogwaardige techniek helemaal op zijn plaats in de stad. Tegelijkertijd is hij robuust en sportief genoeg voor avontuurlijke (weekend)trips. De Arona, die in september zijn publiekspremière beleeft op de internationale autoshow van Frankfurt, beschikt over de connectiviteitsfeatures en assistentiesystemen die doorgaans alleen in grotere modellen te vinden zijn. Bovendien is hij verregaand te personaliseren.

ŠKODA KAROQ: nieuwe compacte SUV met veel ruimte, luxe en de modernste techniek

18 mei 2017

ŠKODA KAROQ: nieuwe compacte SUV met veel ruimte, luxe en de modernste techniek

De KAROQ is de compleet nieuwe compacte SUV van ŠKODA. Het model representeert ŠKODA’s nieuwe designtaal met dynamische looks en tal van herkenbare designelementen. Zoals het bij ŠKODA gebruikelijk is, biedt de nieuwe KAROQ ongekend veel ruimte en is het model voorzien van state-of-the-art assistentiesystemen voor de bestuurder, LED-koplampen en - voor het eerst in een ŠKODA - een vrij programmeerbaar digitaal instrumentenpaneel. ŠKODA levert de nieuwe SUV met vijf motorvarianten, uiteenlopend van 85 kW/115 pk tot 140 kW/190 pk. Typisch ŠKODA zijn ook vele ‘Simply Clever’ features, zoals de VarioFlex achterstoelen of een systeem waarmee de achterklep handsfree is te openen.

De nieuwe Volkswagen Polo: meer ruimte en luxe tegen lagere prijzen

20 juli 2017

De nieuwe Volkswagen Polo: meer ruimte en luxe tegen lagere prijzen

De compleet nieuwe Volkswagen Polo die eind vorige week zijn wereldpremière beleefde, wordt leverbaar vanaf 15.550* euro. Daarmee is zijn instapprijs lager dan die van zijn voorganger en dat terwijl hij veel meer ruimte, de nieuwste technologie én een aanzienlijk completere uitrusting biedt. Naast efficiënte en krachtige TSI- en TDI-motoren is de Polo nu ook leverbaar als TGI, met een motor die geschikt is voor aardgas. De nieuwe Polo arriveert eind oktober in Nederland.

Audi Sport Event bij Audi Centrum Amsterdam!

13 juli 2017

Audi Sport Event bij Audi Centrum Amsterdam!

Op donderdag 13 juli jl. werden bij het Audi Centrum Amsterdam de RS5 en RS3 gepresenteerd. De Audi RS3 was zelfs één maand eerder te zien op deze avond dan de landelijke primeur! Tevens werd met trots gepresenteerd het Certainty Racing Team met coureur en ondernemer in de autosport Dillon Koster en zijn spectaculaire Audi RS3 TCR LMS. De avond werd druk bezocht door de liefhebbers van het hogere sigment. Audi Centrum Amsterdam is gevestigd aan de Klokkenbergweg 19 in Amsterdam Zuidoost.

Alle Volkswagen-modellen kunnen vanaf 2019 met andere voertuigen communiceren

29 juni 2017

Alle Volkswagen-modellen kunnen vanaf 2019 met andere voertuigen communiceren

Het aantal verkeersongelukken kan omlaag en de gevolgen ervan kunnen worden verminderd. Tenminste, als voertuigen niet alleen met elkaar in contact staan, maar ook met de verkeersinfrastructuur. Vanaf 2019 gaat Volkswagen zijn modellen daarom uitrusten met pWLAN, waarmee in de nabije toekomst auto’s van verschillende merken informatie kunnen uitwisselen. Het gaat dan om informatie die gedeeld wordt tussen voertuigen (car-to-car), maar ook tussen voertuigen en de verkeersinfrastructuur (car-to-X)*. Updates over bijvoorbeeld de huidige verkeerssituatie en de locaties van ongelukken worden razendsnel uitgewisseld binnen een straal van ongeveer 500 meter.

Nieuwe Volkswagen Crafter nu leverbaar in Nederland

28 maart 2017

Nieuwe Volkswagen Crafter nu leverbaar in Nederland

De nieuwe Volkswagen Crafter staat vanaf vandaag bij A-Point Bedrijfswagens. De nieuwste grote besteller van Volkswagen is ontwikkeld op basis van specifieke wensen van vakmannen uit uiteenlopende branches, waaronder de bouw-, logistiek- en service- en installatiesector. Nog vóór hij bij A-Point Bedrijfswagens stond, werd de Crafter al beloond met de prestigieuze titel ‘International Van of the Year 2017’. Sterke punten van de nieuwe Crafter zijn met name zijn grote deuren voor optimaal in- en uitladen, het rij-, zit- en werkcomfort in de cabine, de uitstekende wendbaarheid in de stad en tal van assistentiesystemen die de veiligheid en het comfort op een ongekend hoog niveau brengen. Prijzen van de Volkswagen Crafter beginnen bij 21.950 euro*.

Audi Centrum Amsterdam heeft de beste leermeester 2016/2017 ROB VAN DER STEEN!

7 maart 2017

Audi Centrum Amsterdam heeft de beste leermeester 2016/2017 ROB VAN DER STEEN!

Wij feliciteren onze collega Rob van der Steen en zijn oprecht trots, dat Rob bij het Audi Centrum Amsterdam (onderdeel van de A-Point Groep) werkzaam is. Rob viel vooral op doordat hij zijn leerling, Yuri Berghuis in de eerste ronde aan het woord liet, door open vragen te stellen. Rob gaf zijn leerling ook de ruimte om zelf het technische probleem te ontdekken. Hij heeft de titel echt verdiend! Met de titel Beste Leermeester wil OOMT alle bedrijven die aandacht geven aan leermeesterschap bedanken voor hun belangrijke werk, aldus directeur OOMT Betsie Brink.

Nieuw uiterlijk, motoren en interieur voor ŠKODA RAPID SPACEBACK

22 februari 2017

Nieuw uiterlijk, motoren en interieur voor ŠKODA RAPID SPACEBACK

ŠKODA versterkt het modelaanbod voor de RAPID ŠKODA SPACEBACK gezinsauto met tal van innovaties. Nieuwe verlichtingssystemen staan borg voor een nog hoger veiligheidsniveau. Bovendien zijn de inzittenden nu altijd online dankzij de WLAN hotspot. Het motorenpallet voorziet nu onder andere in twee 1.0-liter driecilinder TSI-motoren, goed voor een uitstekende efficiency en lage emissiewaarden, maar ook voor pittige prestaties. De nieuwe modellen worden op de Internationale Autosalon van Genève (7 t/m 19 maart 2017) voor het eerst gepresenteerd.

Naar nieuwsarchief