De toekomst is dichterbij dan u denkt.

De Volkswagen ID. is het eerste model in een reeks van nieuwe, volledig emissievrije Volkswagens. Vanaf 2020 gaat hij in productie, maar nu krijgt u al een uniek inzicht in de toekomstplannen van Volkswagen. Volledig elektrisch, volledig verbonden en een grote stap richting autonoom rijden.

De ID. getest.

De eerste echte indruk

Neem enkele kilometers aan Zuid-Afrikaans kustwegen, een handvol deskundige journalisten en een prototype van onze nieuwe ID., en je hebt alle ingrediënten voor een uitdagende autotest. Howel de auto nog niet z’n definitieve vorm heeft aangenomen, wordt de ID. nu al meer dan positief ontvangen.

Prestaties om over naar huis te schrijven.

opvallend is hoe comfortabel, stil en dynamisch de ID. rijdt. De draaicirkel van nog geen 10 meter maakt de gehele rijervaring een stuk makkelijker en veiliger. Het testpanel was ook te spreken over de resterende actieradius bij een batterij-inhoud van minder dan 50%. Daarnaast functioneerde de airco volgens de experts perfect – geen overbodige luxe in de hitte van Zuid-Afrika.

Elektrisch rijden voor iedereen.

De ID. modellen bewijzen dat elektrische en connected auto’s ook toegankelijk kunnen zijn. De luxe features, nieuwe technieken en het vele rijcomfort van de ID. heb je namelijk al tegen een opvallend betaalbare prijs.

Alles verbonden.

Volledig elektrisch.

De eerste ID. legt een perfecte basis voor toekomstige elektrische modellen. Elektrisch rijden is goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor uw portemonnee. De kosten van elektriciteit per kilometer liggen namelijk een stuk lager dan van benzine of diesel. En met zijn flinke actieradius maakt de ID. elektrisch rijden voor veel mensen interessant, ook voor u?

Altijd persoonlijk.

Dankzij User ID. kan u uw auto instellen zoals u dat wilt. De stand van je stoel bijvoorbeeld, of instellingen van de radio en uw persoonlijke contacten. Alles staat opgeslagen in uw User ID., zodat u altijd een persoonlijke ervaring hebt op het moment dat u instapt en wegrijdt.

Uniek design.

Van concept naar realiteit

Bij een volledig nieuwe techniek, past ook een eigen design. Daarom heeft de ID. een design dat u nu nog niet kent van de huidige modellen, maar toch onmiskenbaar Volkswagen is.

Een nieuw DNA

Zijn unieke design is gebaseerd op het nieuwe Design-DNA, dat speciaal is ontworpen voor de elektrische Volkswagens.

Compact, maar groots.

Dankzij het OpenSpace concept heeft u binnenin de ruimte van een Passat, terwijl de carrosserie van de auto zelfs korter dan de golf is.

Slim gebruik van moderne technieken

De extra ruimte van de ID. komt doordat de elektromotor bevestigd is op de as, en de accu in de wagenvloer is verwerkt.

Extra veel bagageruimte

Hierdoor blijft er heel veel ruimte voor al uw bagage over, zonder dat het ten koste gaat van het compacte formaat van de auto.

Techniek van de toekomst.

Gebouwd op het MEB-platform

De ID> is net als de andere ID. modellen gebouwd op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Met dit onderstel zitten de accu’s geplaatst in de vloer van de auto. Deze accu’s zijn extra plat gemaakt. Zo blijft er voldoende bagage- en beenruimte over, zonder dat de actieradius eronder lijdt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.