Groene trofee van Škoda Design voor winnaar puntenklassement Tour de Femmes avec ZWIFT

  • Unieke trofee van Boheems kristal voor Belgische Lotte Kopecky
  • Škoda voor de tweede keer officiële hoofd- en mobiliteitspartner van ‘s werelds grootste professionele wielerwedstrijd voor vrouwen

Na acht etappes van in totaal 956 kilometer eindigde gisteren de tweede editie van de Tour de France Femmes avec ZWIFT. De eindzege ging naar de Nederlandse renner Demi Vollering. De Belgische Lotte Kopecky, winnaar van het puntenklassement, ontving dit jaar de groene trofee van Boheems kristal, ontworpen door het team van Škoda Design. Škoda sponsorde voor het tweede jaar op rij de grootste professionele wielerronde voor vrouwen als officiële hoofd- en mobiliteitspartner.

De Škoda-vloot die de teams en organisatie ondersteunde bestond dit jaar uit 34 plug-in hybrides (Octavia iV en Superb iV) plus de volledig elektrische Enyaq iV, die onder meer werd ingezet als commandocentrum voor de tourdirecteur, Marion Rousse. En om de publieke aandacht voor diversiteit, gelijkheid en eerlijkheid op alle gebieden van het leven te ondersteunen, werden de renners tijdens de laatste etappe vergezeld door de opvallende Škoda Enyaq Coupé Respectline, die pronkte met een uniek in- en exterieurdesign.

Groene kristallen trofee van Škoda Design

Tijdens het 956 kilometer lange parcours moesten renners uit 27 landen vier vlakke etappes, twee heuveletappes, één bergetappe en een individuele tijdrit rijden op weg naar de finish in Pau. Na de start in Clermont-Ferrand overwonnen ze een hoogteverschil van meer dan 14.000 meter en twee bergketens. In de zevende van de acht etappes bereikten de renners het hoogste punt van het parcours op een hoogte van 2.110 meter en finishten ze in de Pyreneeën, op de Col du Tourmalet. 

Škoda was ook deze editie sponsor van de groene trui voor de leider van het puntenklassement. Winnaar Lotte Kopecky ging er dan ook niet alleen met de trui vandoor, maar ook met de groene trofee die werd ontworpen en gemaakt door het Škoda Design-team. Het kristallen beeld heeft scherpe lijnen die aan een fiets doen denken. De precisie en technische details verwijzen naar de parallellen tussen de fiets- en autowereld. Het ontwerp van Škoda werd tot leven gebracht door kristalspecialist Lasvit in Nový Bor, die werkt volgens een uitgebreid glassnijproces met behulp van traditionele methoden.

Maren Gräf, bestuurslid van Škoda Auto voor Mensen & Culture: “We feliciteren de overall winnaar, Demi Vollering en alle andere deelnemers van harte met hun indrukwekkende prestaties. Met de grootste professionele wielerronde voor vrouwen vestigen we de aandacht van het publiek niet alleen op deze geweldige sport, maar ook op gelijkheid. We steunen deze tour al vanaf het begin om diversiteit, gelijkheid en eerlijkheid te bevorderen. De ultieme expressie van onze toewijding aan deze waarden wordt belichaamd door de unieke Škoda Enyaq Coupé Respectline, die het peloton naar de finish begeleidde.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per:

project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per: