7

CUPRA e-Racer: ‘s werelds eerste elektrische toerwagenracer komt eraan

  • Tevens publieksdebuut van het merk CUPRA en nieuwe CUPRA Ateca in Genève
  • Bezoekers autoshow kunnen zelf de SEAT Digital Cockpit en Shazam-integratie testen

In aanloop naar de Autosalon van Genève 2018 heeft SEAT-president Luca de Meo een webconference gehouden. Hij introduceerde daarin de nieuwste modellen van SEAT en CUPRA.

SEAT reist in een uitstekende conditie af naar de Autosalon van Genève. Het automerk is al twee jaar lang een van de snelst groeiende in Europa en sloot 2017 af met de beste resultaten in zestien jaar. In januari 2018 heeft die groei zich onverminderd doorgezet. SEAT verkocht 20,4 procent meer auto’s.

CUPRA wordt een zelfstandige entiteit binnen SEAT, met zijn eigen groeiambities. “Ons doel is om de CUPRA-verkopen de komende vier jaar te verdubbelen”, aldus Wayne Griffiths, verkoop- en marketingdirecteur bij SEAT S.A.. Het nieuwe merk krijgt zijn eigen ruimte bij ongeveer 260 speciaal geselecteerde CUPRA-dealers uit het bestaande dealernetwerk in Europa. Daarbij wordt CUPRA verantwoordelijk voor alle autosportactiviteiten van SEAT, die nu nog onder de vlag van SEAT Sport vallen.

CUPRA e-Racer: piekvermogen 500 kW/680 pk

CUPRA, het nieuwe performancemerk van SEAT, maakt zijn debuut in Genève. Op de CUPRA-stand kan het publiek kennismaken met de CUPRA Ateca. Hij is uniek in zijn segment en heeft een vermogen van 221 kW/300 pk, 4Drive-vierwielaandrijving en een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling.

Een ander CUPRA-hoogtepunt is de CUPRA e-Racer, die op de Autosalon van Genève voor het eerst aan de wereld wordt getoond. De allereerste elektrische TCR-toerwagenracer ter wereld, heeft een aandrijflijn die normaal gesproken 300 kW/408 pk levert, met een piekvermogen van 500 kW/680 pk.

SEAT Leon CUPRA R ST

Op de SEAT-stand wordt de kersverse Leon CUPRA R ST gepresenteerd. Deze 221kW/300 pk sterke stationwagon is uitgerust met een DSG-automaat en heeft vierwielaandrijving. NIeuw is ook de 150 pk sterke 1.5 TSI EVO-motor voor de vijfdeurs Leon FR en de Ibiza FR wordt voor het eerst ook leverbaar met een 90 pk 1.0 TGI-motor op CNG.

Digital Cockpit en Shazam

Een andere noviteit is de Digital Cockpit. Dit digitale instrumentenpaneel is modern, functioneel, veelzijdig en verregaand te configureren. De Digital Cockpit komt beschikbaar voor de CUPRA Ateca, de SEAT Leon CUPRA R ST, de Leon FR, de Arona en Ibiza.

Daarbij is SEAT de eerste autofabrikant die Shazam in zijn modellen integreert. De innovatieve muziekherkenningsapp is vanaf april gemakkelijk en veilig te gebruiken via de SEAT DriveApp voor Android Auto.

CUPRA Press Talk

Tijdens de eerste persdag van de Autosalon van Genève houden Wayne Griffiths, Executive Vice-president Sales & Marketing, en Matthias Rabe, Executive Vice-president R&D, een Press Talk over het nieuwe merk CUPRA. Die zal plaatsvinden op 6 maart om 12.00u.

Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.