Audi ook komende vier jaar partner FIS wereldbeker alpineskiën

  • Audi blijft toonaangevend automerk in de wintersport en exclusieve autopartner van wereldwijde skifederatie FIS
  • FIS en Audi starten wereldbekerseizoen voor de 21e maal samen in Sölden

  Als dit weekeinde op de Rettenbachgletsjer in het Oostenrijkse Sölden het nieuwe seizoen in de wereldbeker alpineskiën van start gaat, is Audi daarbij opnieuw prominent aanwezig. Aan de vooravond van de seizoensstart in het Tiroolse Ötztal verlengden Audi en de internationale skifederatie FIS de al jarenlang bestaande samenwerking met nog eens vier jaar, tot en met het seizoen 2025/2026.

  Met het voortzetten van de samenwerking blijft Audi het toonaangevende automerk in de wintersport en is het vooral zichtbaar als partner van de skifederaties in de wintersportlanden Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk. “Audi en de alpine topsport zijn al decennialang nauw met elkaar verboden. Wat ons bindt is de wens naar topprestaties, vooruitgang en duurzaamheid”, verklaart Henrik Wenders, Senior Vice President Audi Brand. Michel Vion, secretaris-generaal van de skifederatie FIS, stelt: “Betrouwbaarheid en vertrouwen zijn van begin af aan de basis voor onze samenwerking geweest. We zijn blij dat de alpine skisport ook de komende vier jaar op zijn partner Audi kan bouwen.”

  Duurzame mobiliteit op premiumniveau

  In ieder geval tot en met het seizoen 2025/2026 blijft Audi daarmee het beeld bepalen op de internationale wedstrijdlocaties van de wereldbeker alpineskiën. Ter plekke, op televisie en online zien de fans de vertrouwde Audi-reclame-uitingen rondom de wedstrijdpistes. Daarnaast is er op de diverse locaties, zoals de beroemde Streif in Kitzbühel of de Lauberhorn in het Zwitserse Wengen, speciale aandacht voor de actuele elektrische Audi-modellen als voorbeeld voor de transitie van het Audi-productprogramma. Als exclusieve autopartner van de FIS levert Audi het complete wagenpark van de federatie en garandeert daarmee duurzame mobiliteit op premiumniveau.

  Start van het skiseizoen

  Dit weekend starten Audi en de atleten in het alpineskiën al voor de 21e keer het seizoen op de Rettenbachgletsjer bij Sölden, met een reuzenslalom voor de vrouwen en mannen. De eerste afdalingen vinden op 29 en 30 oktober voor mannen plaats en een week later voor vrouwen, beide in Zermatt/Cervinia (Zwitserland/Italië). De eerste Super G-wedstrijden worden in het Canadese Lake Louise gehouden, tijdens het laatste weekeinde van november voor mannen en op 4 december voor vrouwen.

  De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
  project.general_error_message

  Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

  We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

   

  Uw gegevens

   

  Ik wil graag contact per:

  project.general_error_message

  Met welke auto wilt u een proefrit maken?

  We nemen snel contact op voor een afspraak.

   

  Uw gegevens

   

  Ik wil graag contact per: