7

De CUPRA Leon
Vertrouwd gebruiksgemak met een flinke dosis pit

De CUPRA Leon is een verrassend krachtige hatchback. Net als zijn naamgenoot van zustermerk SEAT is deze auto ideaal voor alledaags gebruik. Maar CUPRA voegt bovendien een ongekend vermogen toe aan de Leon. De sportieve uitstraling en dynamische rijervaring zullen uw leven een flinke boost geven.

CUPRA Leon – De prijs

De CUPRA Leon is evenals de CUPRA Leon ST vanaf dit najaar te bestellen. Exacte prijzen en specificaties worden verwacht in aanloop naar de lanceringsdatum. Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws rond de CUPRA Leon.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>

CUPRA Leon – Het design

Het eerste wat opvalt in het design van de CUPRA Leon, is het krachtige front dat u vol zelfvertrouwen aankijkt. Het CUPRA-embleem in de scherp gesneden grille staat symbool voor de furie van de CUPRA Leon. De prominente bumper met grote luchtinlaten en de verscheidene donkere chroomaccenten onderstrepen het krachtige en sportieve karakter. De full-LED-koplampen en de LED-achterverlichting in een enkele, horizontale lijn geven een snelle indruk.

De achterzijde van de auto is verder getooid met nogmaals het fraaie CUPRA-embleem en de merknaam in grote belettering. Bovendien zorgen kenmerken als de achterspoiler en het bijzondere uitlaatsysteem ervoor dat er geen twijfel kan bestaan over de volle potentie van de Leon. Velgen zijn beschikbaar in koper- of diamantkleurige 19 inch of 18 inch voor de 245 pk-versie.

CUPRA Leon – Het interieur

De sportiviteit van de CUPRA Leon zet ook voor het interieur de toon. De sportieve kuipstoelen en koperkleurige en donkere accenten bewijzen dat we niet met een gewone hatchback van doen hebben. Het volle vermogen van de motor ontketent u met een simpele druk op de startknop, die net als de rijstandenselector handig in het lederen stuurwiel is geïntegreerd.

Het Sport View-scherm van de Virtual Cockpit achter het stuur geeft u alle informatie die u nodig hebt tijdens het rijden. Daarnaast is er het 10 inch touchscreen infotainmentscherm voor extra toepassingen.

CUPRA Leon – Dynamische besturing

De CUPRA Leon is perfect uitgebalanceerd en dat maakt het mogelijk om probleemloos het volledige vermogen te benutten. Met de progressieve besturing is de auto volmaakt wendbaar. De adaptieve onderstelregeling (DCC) past zich direct aan oneffenheden in het wegdek aan. DCC biedt u bovendien vier unieke rijstanden, Comfort, Sport, CUPRA en Individual. Het lage onderstel zorgt voor een lager zwaartepunt en draagt daarmee bij aan de sportieve rijervaring.

CUPRA Leon - De motor

De motor is het niet zo geheime wapen van de CUPRA Leon. De 2.0-liter TSI turbo-motor is verantwoordelijk voor het grandioze vermogen. CUPRA geeft u de keuze tussen twee krachtige uitvoeringen, beide met voorwielaandrijving. Een van 180 kW, 245 pk en 370 Nm aan koppel, of met 221 kW, 300 pk en een koppel van 400Nm. De CUPRA Leon gebruikt een automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling en shift-by-wire technologie.

Plug-in hybride
Zowel de CUPRA Leon als de CUPRA Leon ST komen ook op de markt met een high-performance plug-in hybrid-aandrijving. De combinatie van een 1.4 TSI-turbo-motor met een vermogen van 110 kW en 150 pk en een elektromotor van 85 kW en 115 pk levert een gezamenlijk vermogen 180 kW, 245 pk en 400 Nm koppel op. De CUPRA Leon plug-in hybrid kan tot 60 kilometer volledig elektrisch rijden. De batterij kan in 6 uur, of met een wandbox zelfs 3,5 uur, worden opgeladen.

De CUPRA Leon leasen bij A-Point

Naar verwachting is de CUPRA Leon samen met de CUPRA Leon ST vanaf najaar 2020 leverbaar. U kunt hem uiteraard leasen bij A-Point zodra hij op de markt is. Dan is ook meer duidelijk over de prijzen en specificaties, alsook de eigenschappen van de verschillende uitvoeringen. Wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws over de CUPRA Leon.

Bezoek onze showroom

A-Point CUPRA Amsterdam

Keienbergweg 123
1101 GG AmsterdamAmsterdam-Zuidoost Amsterdam
Nederland

Meer informatie