7

De CUPRA Formentor
Op volle kracht de toekomst tegemoet

De CUPRA Formentor heeft de eer de eerste auto te zijn die exclusief ontworpen is door CUPRA. Hierdoor kan het jonge merk zich nog meer profileren en de wereld laten zien wat we in de toekomst kunnen verwachten. De Formentor is modern, sportief en zeer gebruiksvriendelijk. Deze intrigerende cross-over zal veel autoliefhebbers tot de verbeelding spreken.

CUPRA Formentor – De prijs

De CUPRA Formentor staat gepland om eind 2020 op de markt te verschijnen. De prijzen en de exacte specificaties kunnen we ook tegen die tijd verwachten. De Formentor komt beschikbaar met krachtige 2.0 TSI-benzinemotor en als plug-in hybride variant met 1.4 TSI-motor en elektromotor.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>

CUPRA Formentor – Het design

De CUPRA Formentor ziet er robuust uit en tegelijkertijd zeer sportief. De krachtige neus met zijn fraaie grille met CUPRA-logo, prominente bumper en grote luchtinlaten wordt verzacht door de subtiele welving in de motorkap. Ook op andere plekken komt dit spel met harde en zachte accenten terug. Het dak lijkt op het eerste gezicht op dat van een SUV, maar loopt subtiel af richting de achterzijde van de auto, zoals bij een coupé.

Aan die achterzijde valt direct de mooi over de volle breedte doorgetrokken achterverlichting op. Ook de achterspoiler, achterdiffuser met vier uitlaten en het CUPRA-logo met merknaam dragen bij aan het unieke karakter van de Formentor. De 19 inch lichtmetalen velgen met machtige Brembo-remmen passen bij de stoere uitstraling van de Formentor en kunnen voorzien worden van de voor CUPRA kenmerkende koperen kleur.

CUPRA Formentor – Het interieur

Het interieur van de CUPRA Formentor is typerend voor het merk, vanwege de overtuigende mix van sportiviteit en comfort in de verschillende elementen. Zo zijn er de lederen sportstoelen, die voor het nodige comfort en een optimale en opwindende rijervaring zorgen. Het prettig aanvoelende, lederen stuurwiel herbergt de startknop en de rijmodus-knop, een extra autosporttintje. Het CUPRA-koper komt veelvuldig terug in dashboard en bekleding.

Door middel van slimme verlichting lijkt het dashboard te zweven. Het 12 inch infotainmentscherm heeft een aantrekkelijk aanbod aan (online) toepassingen. De Digital Cockpit houdt u direct achter het stuur op de hoogte van alles wat u moet weten over de auto.

CUPRA Formentor – Veilig op de weg

De CUPRA Formentor is een moderne auto bij uitstek en maakt daarom gebruik van de laatste technologieën om bij te dragen aan een veilige rit. Door Predictive Adaptive Cruise Control houdt de Formentor ruim van tevoren rekening met aankomende obstakels en veranderende situaties, waardoor u niet onaangenaam verrast zult worden. Blind Spot Detection waarschuwt voor auto’s die zich in uw dode hoek bevinden. Met Exit Assist weet u wanneer het veilig is om uit te stappen.

CUPRA Formentor - De motor

De krachtige 2.0 TSI-benzinemotor geeft de CUPRA Formentor een indrukwekkend groot vermogen van 228 kW en 310 pk met 400 Nm aan koppel. De vierwielaandrijving wordt dankzij de 4Drive-technologie optimaal benut door het vermogen variabel over de wielen te verdelen voor het beste resultaat op de weg.

Plug-in hybrid

De CUPRA Formentor is er ook als plug-in hybride uitvoering. De 1.4 TSI-motor geeft 110 kW en 150 pk. Aangevuld met de 85 kW en 115 pk van de elektromotor geeft dit een gecombineerd vermogen van 180 kW en 245 pk. De elektromotor heeft een respectabele actieradius van 50 kilometer.

De Formentor is uitgerust met een automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling met innovatieve shift-by-wire technologie. Dynamic Chassis Control en progressive steering vergroten uw rijplezier en garanderen soepele bewegingen over het asfalt.

De CUPRA Formentor leasen bij A-Point

De CUPRA Formentor wordt tegen het einde van het jaar losgelaten op de wereld. Uiteraard zal hij dan zijn weg vinden naar A-Point als officiële CUPRA-dealer. Blijf hier op de hoogte van nieuws over de verschijning van de Formentor en de prijzen en specificaties.

Bezoek onze showroom

A-Point CUPRA Amsterdam

Keienbergweg 123
1101 GG AmsterdamAmsterdam-Zuidoost Amsterdam
Nederland

Meer informatie