De Audi Q8

De Q8 biedt alles voor de Audi-liefhebber; expressief design en toonaangevende techniek die ook de echte kenners tevreden stelt. In de Audi Q8 komen verleden en toekomst samen: het sportieve uiterlijk borduurt voort op de lijnen van de oer-quattro. De nieuwe octagonale Singleframe-grille verwijst naar de toekomst.

De nieuwe Q8 is een 5-deurs SUV-coupé met een ruim, luxueus en gedigitaliseerd interieur. De moderne bediening inclusief MMI touch response, spraaksturing en hightech navigatie zijn niet alleen supergebruiksvriendelijk, maar ook ware eyecatchers. Het onderstel en de aandrijflijn zorgen voor een koersvaste en wendbare auto, die ook uit de voeten kan waar het asfalt ophoudt.

Bekijk ook de nieuwe plug-in hybride Audi Q8 TFSI e quattro, met een volledig elektrisch bereik tot 47 kilometer* en tot wel 462 pk aan vermogen. Te bestellen vanaf € 92.000,-.

  • Rijklaar v.a. € 93.097,-
  • Lease v.a. € 1.095,- p.m.
Rijklaar v.a. € 93.097,-
Lease v.a. € 1.095,- p.m.

Exterieur

Imposante Singleframe grille
De nieuwe Q8 heeft een indrukwekkende en krachtig ogende 8-hoekige Singleframe grille. In combinatie met de voorspoiler en de grote, duidelijk aanwezige luchtinlaatvlakken geeft de nieuwe grille de Q8 een zelfverzekerd gezicht. Een waardige nieuweling in de Q8-familie!

Krachtig en dynamisch
Het dynamische design wordt gekenmerkt door een elegante dalende daklijn die overgaat in een vlakliggende achterklep. De achterstijlen steunen op de quattro-verbredingen in de spatborden hierdoor is het mogelijk om grote wielen te plaatsen. Zelfs wielen van 22 inch. De scherpe contouren en strakke oppervlakken stralen kracht en premium kwaliteit uit.

Offroad-kenmerken
Met zijn krachtige design en de quattro vierwielaandrijving voelt de nieuwe Q8 voelt zich thuis op elk terrein. Hoe de ontwerpers deze eigenschappen in het uiterlijk hebben weten te verwerken? Door de vorm van de wielkasten te accentueren en deze te vullen met grote wielmaten. Spoiler, wielkastranden, beplating onderaan de portieren en diffusor zijn in een afwijkende tint uitgevoerd en versterken zo het offroad-karakter.

Sportief, dynamisch en efficiënt

Met de Q8 ervaart u een sportieve rijbeleving. Dit komt door het puur mechanisch werkend middendifferentieel dat de aandrijfkracht standaard voor 40% naar voren en voor 60% richting achteras stuurt. Als de rijsituatie erom vraagt verandert deze verdeling voor een betere tractie.

Verder reageert elke Q8 directer naarmate er verder wordt ingestuurd. Progressieve besturing noemen we dit. Een andere optie is vierwielbesturing, waarmee de achterwielen op lage snelheid maximaal vijf graden tegensturen voor een kleinere draaicirkel. Op hoge snelheid draaien de achterwielen voor extra stabiliteit tot vijf graden mee in dezelfde richting als de voorwielen.

Tot slot: de Q8 is een mild hybrid. Hierdoor gaat hij ondanks zijn formaat verrassend efficiënt om met brandstof.

Interieur

De nieuwe Audi Q8 is 2 meter breed en heeft daardoor een bijzonder ruim interieur. Verrassend groot voor een SUV-coupé. Het minimalistische, chique design, optionele comfortstoelen met massagefunctie en ventilatie, climate control met 4 zones en het Air Quality-pakket benadrukken de grote klasse en prachtige uitstraling in deze auto. Stap in en voel u thuis.

Zakelijke elegantie
Alles sluit naadloos op elkaar in deze vijfdeurs SUV-coupé. Zowel het exterieur als het interieur, maar ook alle elementen aan de binnenkant. Letterlijk en qua design. Het middengedeelte van het dashboard is harmonieus dat begint bij de slanke strook met luchtroosters en via de brede schermen doorgaat tot aan de selectiehendel van de tiptronic-automaat. Bestel het lichtpakket met contourverlichting en de interieurlijnen worden in het donker subtiel uitgelicht. Een andere blikvanger is het driedimensionaal gelaserde quattro-logo boven het dashboardkastje. Dit alles maakt het ontwerp strak, modern, maar wel met behoud van klassieke elementen.

Plek voor 1.755 liter
De Q8 is bijzonder ruim. Als u de driezitsachterbank verschuift ontstaat er meer ruimte voor benen of bagage. Met neergeklapte leuning past er 1.755 liter in de bagageruimte. Door de elektrisch bedienbare achterklep wordt in- en uitladen extra makkelijk.

De plug-in hybride Audi Q8 TFSI e quattro

Naast de conventionele aandrijvingen is de Audi Q8 ook te rijden als plug-in hybrid. Deze uitvoering heeft een elektrische actieradius tot 47 kilometer*, dankzij de vloeistofgekoelde 17,8 kWh lithium-ion accu. Laden gebeurt in 2,5 uur met 7,4 kW. Er zijn twee motoriseringen beschikbaar, die de sterke 3.0 liter TFSI-benzinemotor combineren met elektrische stuwkracht:

  • De Audi Q8 55 TFSI e heeft 280 kW en 381 pk aan vermogen met 600 Nm aan koppel. Dit geeft een topsnelheid van 240 km/u en een acceleratie naar 100 km/u in 5,8 seconden.
  • De Audi Q8 60 TSFI biedt 340 kW en 462 pk aan vermogen met een koppel van 700 Nm. Met dezelfde topsnelheid van 240 km/u rijdt deze in slechts 5,4 al 100 km/u.

De Q8 TFSI e quattro is te bestellen vanaf € 93.640,-.

De Q8; uw slimme gesprekspartner

Elke Q8 heeft een topinfotainmentsysteem met MMI navigatie plus aan boord, inclusief toegang tot Audi connect-toepassingen via een ingebouwde 4G-router en een geïntegreerde wifi-hotspot. Deze nieuwe aanwinst doet er nog een schepje bovenop; het is uw slimme gesprekspartner. Hoe? Door zijn innovatieve spraakbediening waarmee u functies veilig en snel kunt activeren. Daarnaast kunt u met de onlinediensten van Audi connect de navigatieroute aanpassen op basis van realtime gebeurtenissen.

Bijzondere features

Ambient light
Oog voor detail kenmerkt iedere Audi. Wat de Q8 extra bijzonder maakt is het lichtpakket (ambient light) dat u als optie kunt bestellen. Met ambient light wordt uw nieuwe Q8 nog specialer; in het donker volgt de contourverlichting de fraaie interieurlijnen en wordt het driedimensionaal gelaserde quattro-logo boven het dashboardkastje van achteren verlicht.

HD Matrix led-technologie
U kunt de led-koplampen upgraden naar HD Matrix led-technologie. Dit bedient u gemakkelijk via de myAudi smartphone-app. Zo kunt u zelf buiten de auto ook genieten van de visuele belevenis.

Veiliger door extra “ogen”

De Q8 bevat technologieën die constant een beeld van de directe omgeving samenstellen en dit doorsturen naar de assistentiesystemen. Hierdoor wordt uw veiligheid en die van uw passagiers aanzienlijk vergroot. Zo wordt u ondersteund tijdens het parkeren, rijden in stadsverkeer en op de snelweg. Afhankelijk van de uitrusting zorgen 5 radarsensoren, 6 camera’s, 12 ultrasoon-sensoren en een laserscanner voor alle informatie. In de nabije toekomst, waarbij we momenteel uitgaan van voorjaar 2019, komen daar zeer innovatieve functies bij zoals de Audi remote parking pilot en Audi garage pilot**.

Bezoek onze showrooms

A-Point Audi Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

Audi Centrum Amsterdam

Klokkenbergweg 19
1101 AK Amsterdam-Zuidoost
Nederland

Meer informatie

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

** De hier genoemde assistentiesystemen en geautomatiseerde technologieën zijn soms nog in ontwikkeling en daardoor nog niet leverbaar. In veel landen zijn zelfrijdende auto’s juridisch nog niet toegestaan. Verder is het goed om te weten dat de systemen alleen binnen de systeemgrenzen werken. Zij ondersteunen de bestuurder. Die blijft zelf verantwoordelijk, onder andere door goed op te letten in het verkeer.

Financier de Q8

Contante prijs

€ 93.097,-

Aanbetaling

€ 23.275,-

Totaal kredietbedrag

€ 86.897,-

Slottermijn

€ 27.930,-

Termijnbedrag

€ 982,78

Totale door de consument te betalen bedrag

€ 110.172,-

Debetrentevoet

6.99%

Jaarlijkse kostenpercentage

6.99%

Looptijd

60 maanden

Financiering wordt verstrekt door Volkswagen Financial Services. Ingeschreven in het handelsregister met de statutaire naam DFM N.V. onder nummer 31018376 en is gevestigd te Amersfoort. Ingeschreven in het register van de AFM onder nummer 12045409. Financieringsaanbieding op basis van een niet-doorlopend krediet. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden via www.volkswagenfinancialservices.nl

Let op! Geld lenen kost geld

* Zie disclaimer