Elegante krachtpatser: De Audi Q5 Sportback

Audi brengt extra elegantie naar het SUV-segment met de Audi Q5 Sportback, de derde SUV-coupé van het merk na de Q3 Sportback en Q8. Dit model is onmiskenbaar een SUV en bovendien bijzonder stijlvol, dankzij zijn opvallende ontwerp. Met nieuwe technologie zoals innovatieve OLED-achterlichten en infotainment met spraakbediening is de auto uiterst modern en gebruiksvriendelijk. Audi brengt het model op de markt in maar liefst twee plug-in hybride uitvoeringen met een elektrische actieradius van ruim 40 kilometer*. Bovendien volgt later een nog sportievere dieseluitvoering, de Audi SQ5 Sportback.

Audi Q5 Sportback – De prijs

Audi Q5 Sportback

De marktintroductie van de Audi Q5 Sportback vindt plaats in de eerste helft van 2021. De exacte prijzen en specificaties van dit nieuwe model worden nog bekend gemaakt. Meld u hieronder aan en wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws omtrent de Q5 Sportback.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>
Audi Q5 Sportback
Audi Q5 Sportback

Het design van de Audi Q5 Sportback

De Audi Q5 Sportback is een opvallende SUV-coupé. Robuustheid in de vorm van de krachtige bumpers en grote luchtroosters en prominente Singleframe-grille gaat hand in hand met de elegantie van de vloeiende lijnen en sterk golvende dakpartij, die uitmondt in een subtiele achterspoiler.

De Q5 Sportback is 4,69 meter lang en is daarmee 7 millimeter langer dan de reguliere Audi Q5. In hoogte en breedte is de Q5 Sportback gelijk aan zijn oudere broer. Het model biedt volop keuze uit lichtmetalen velgen, vanaf 18 inch tot wel 21 inch in 21 verschillende ontwerpen.

Ruim en modern interieur

Audi Q5 Sportback

Geholpen door de wielbasis van 2,82 meter is het binnenin de Audi Q5 Sportback ruim en comfortabel voor alle inzittenden. Optioneel is er de achterbank plus, een achterbank die u in de lengte kunt verschuiven voor ofwel meer beenruimte ofwel 60 liter meer bagageruimte, zonder de bank te hoeven in te klappen.

Standaard is er een minimale bagageruimte van 510 liter en een maximale bagageruimte van 1.480 liter. Het dashboard biedt plaats aan een infotainmentscherm van 10,1 inch en optioneel een 12,3 inch Virtual cockpit en head-up display, voor meer overzicht en controle.

Audi Q5 Sportback
Audi Q5 Sportback

Vooruitstrevende digitale OLED-achterlichten

Audi Q5 Sportback

In navolging van de vernieuwde Audi Q5 heeft ook de Q5 Sportback innovatieve OLED-achterlichten meegekregen. De drie OLED’s per achterlicht zijn samengesteld uit zes segmenten, die afzonderlijk van elkaar werken. Dit geeft uitgebreide mogelijkheden, zoals met de drie beschikbare lichtdesigns. Als de auto stilstaat, waarschuwt deze met de lichtunits automatisch bestuurders die te dicht van achteren naderen.

Audi spraakbediening

Audi Q5 Sportback

Dankzij het geavanceerde infotainmentsysteem van de Audi Q5 Sportback is de spraakgestuurde bediening eenvoudig toegankelijk. Door een knop op het stuur in te drukken of door ‘Hé Audi’ te zeggen activeert u spraakbediening en kunt u met simpele commando’s het MMI navigatie plus systeem aansturen. Dit is onderdeel van het MIB 3 infotainmentsysteem van Audi, dat ook al aan de vernieuwde Q5 werd toegevoegd. Daarnaast houdt de auto u op de hoogte van gevaarlijke situaties of ongemak via car-to-x communicatie.

Audi Q5 Sportback
Audi Q5 Sportback

Twee plug-in hybride aandrijvingen voor de Audi Q5 Sportback

Audi Q5 Sportback

De Audi Q5 Sportback is nu leverbaar als plug-in hybride. U heeft de keuze uit twee plug-in hybride aandrijvingen, de 50 TFSI e en de 55 TFSI e. Beide uitvoeringen rijdt u met een zeventraps S Tronic-automaat en met quattro vierwielaandrijving en deze worden aangedreven door een viercilinder benzinemotor en een krachtige elektromotor. Volledig elektrisch rijden is mogelijk met een actieradius van tot 62 kilometer*.

  • De 50 TFSI e heeft een systeemvermogen van 300 pk met 220 kW en 367 pk met 270 kW, met een koppel van 450 Nm.
  • De krachtigste uitvoering, de 55 TFSI e, geeft u een vermogen van 367 pk en 270 kW met 500 Nm aan koppel.

De Q5 Sportback 50 TFSI e is beschikbaar vanaf € 71.280,-. Voor de Q5 Sportback 55 TFSI e, standaard als exclusieve S edition-uitvoering, beginnen de prijzen vanaf € 79.910,-.

De Audi Q5 Sportback – Sportieve prestaties op weg en terrein

Audi Q5 Sportback

Het sportieve onderstel van de Audi Q5 Sportback vergroot het rijplezier aanzienlijk. U heeft optimale controle over de auto en de bodemvrijheid is naar wens aan te passen met adaptive air suspension. Voor ritten over terrein kan deze met 45 millimeter worden verhoogd en voor grote sportieve prestaties kunt u hem met 15 millimeter verlagen om de luchtweerstand te minimaliseren en de wegligging te verbeteren. Afdalen gaat veilig en gecontroleerd dankzij Hill descent control, dat voorkomt dat de auto op te grote snelheid een heuvel afrijdt.

Audi Q5 Sportback

De Audi Q5 Sportback leasen bij A-Point

Bent u geïnteresseerd in deze elegante krachtpatser? In de eerste helft van 2021 komt de Audi Q5 Sportback op de Nederlandse markt en hij is dan beschikbaar om te kopen of leasen bij A-Point. Voorafgaand aan de marktintroductie wordt meer duidelijk over de prijs en exacte specificaties van het model. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over dit model? Meld u dan hier aan en wij zorgen dat u direct wordt geïnformeerd.

A-Point Audi Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

Audi Centrum Amsterdam

Klokkenbergweg 19
1101 AK Amsterdam-Zuidoost
Nederland

Meer informatie

*Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.