COVID-19 UPDATE

Showrooms geopend zonder afspraak | Extra aandacht? Plan online een afspraak

7

De Audi Q4 Sportback e-tron
Sportief, ruim en volledig elektrisch

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Audi. Vele nieuwe elektrische modellen maken hun opwachting en de Audi Q4 Sportback e-tron is de volgende. Deze SUV-coupé heeft de typische Sportback-looks, een volledig elektrische aandrijving én opvallend veel ruimte.

Later dit jaar wordt hij verwacht op de Nederlandse markt, maar u kunt nu alvast alles lezen wat u moet weten over dit interessante nieuwe model. Wilt u zeker zijn dat u geen nieuws mist? Laat u dan door ons op de hoogte houden.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>

Audi Q4 Sportback e-tron – De prijs

Audi Q4 Sportback e-tron

De nieuwe Audi Q4 Sportback e-tron is op 14 april onthuld tegelijk met de Q4 e-tron. Die is nu al te bestellen, maar op de Sportback zullen we nog even moeten wachten.

De verwachting is dat deze later dit jaar op de Nederlandse markt komt. Tegen die tijd worden de prijzen voor dit model bekendgemaakt, evenals de exacte specificaties.

Audi Q4 Sportback e-tron
Audi Q4 Sportback e-tron

Audi Q4 Sportback e-tron –
Aerodynamisch design

Audi Q4 Sportback e-tron

De Audi Q4 Sportback e-tron is een uitgesproken SUV, met onder meer zijn krachtige lijnen en grote wielen. Maar het is tevens een elegante auto, dankzij zijn aflopende coupé-achtige daklijn. Bij het design is bovendien rekening gehouden met aerodynamica, resulterend in een luchtweerstand met een Cw-waarde van slechts o,26. Dat is bijzonder laag, zeker voor een SUV, wat natuurlijk een positief effect heeft op de prestaties en de actieradius.

De Q4 Sportback e-tron heeft een grote, in het oog springende grille, geflankeerd door fraai gesneden koplampen. Die zijn ook nog eens uit te rusten met Matrix LED-technologie, met zelfs vier verschillende lichtsignaturen. Aan de achterzijde valt de prominente spoiler op en de lichtstrip die de achterlichten met elkaar verbindt. Velgen zijn beschikbaar van 19 tot wel 21 inch in diameter.

Audi Q4 Sportback e-tron – Afmetingen

Audi Q4 Sportback e-tron

De Audi Q4 Sportback e-tron is een uiterst compacte SUV. Dat is terug te zien aan zijn afmetingen. Met zijn kleine draaicirkel van 10,2 meter en lengte (30 centimeter minder dan de Audi e-tron) is hij uw ideale compagnon in vrijwel elke situatie.

  • Lengte: 4,59 meter
  • Breedte: 1,86 meter
  • Hoogte: 1,61 meter
  • Wielbasis 2,76 meter
Audi Q4 Sportback e-tron
Audi Q4 Sportback e-tron

De motor van de Audi Q4 Sportback e-tron

Audi Q4 Sportback e-tron

De Audi Q4 Sportback e-tron komt met verschillende accupakketten, elk met hun eigen indrukwekkende prestaties en eigenschappen. Er is een 52 kWh accupakket met achterwielaandrijving, goed voor een vermogen van 125 kW/170 pk. Het 77 kWh accupakket biedt een vermogen van 150 kW/204 pk.

Tot slot is er het krachtigste pakket, met 220 kW/299 pk aan vermogen. Hierbij beschikt de auto over een elektromotor op de vooras en een op de achteras. U profiteert dan ook nog eens van de efficiënte quattro vierwielaandrijving. De Audi Q4 Sportback e-tron heeft daarmee een acceleratiesnelheid van 0-100 km/u van slechts 6,2 seconden en een (begrensde) topsnelheid van 180 km/u.

Audi Q4 Sportback e-tron – Actieradius

Audi Q4 Sportback e-tron

De Audi Q4 Sportback e-tron brengt u ver. Zijn actieradius bedraagt tot wel 511 kilometer*, afhankelijk van het accupakket. Daarmee garandeert hij u onbezorgd rijplezier, of u nu een lange rit voor de boeg hebt of een korte afstand aflegt. Zijn aerodynamisch design en de geavanceerde technologie van het energieterugwinningsysteem helpen bovendien om het elektrisch bereik te optimaliseren.

Er is op het moment niet meer bekend over de exacte actieradius voor elk van de accupakketten volgt later. Meer informatie daarover volgt later.

Wilt u meer weten over elektrische actieradius? U leest het op onze pagina over elektrisch rijden.

Audi Q4 Sportback e-tron
Audi Q4 Sportback e-tron

Audi Q4 Sportback e-tron – Het interieur

Audi Q4 Sportback e-tron

Dankzij het nieuwe elektrische MEB-platform en het ontbreken van een transmissietunnel is de Audi Q4 Sportback e-tron bijzonder ruim. Hij is compact als een Audi Q3 met de comfortabele binnenruimte van een Q7. U heeft tenminste 535 liter aan bagageruimte met een maximum van wel 1.460 liter, afhankelijk van de opstelling van de stoelen.

Het interieur is ruim en licht en gericht op de toekomst. Dat komt terug in de duurzame materialen, zoals de grotendeels uit gerecyclede PET-flessen vervaardigde stoelbekleding. Ook de technologie is van de toekomst. Zo bedient u het instrumentenpaneel eenvoudig met touch-oppervlakken in het tweespaaks stuur. Het tot wel 11,6 inch grote MMI touch display (inclusief stembediening) geeft u verdere controle over navigatie en infotainment. De Audi virtual cockpit en het augmented reality head-up display zijn optioneel verkrijgbaar voor extra overzicht en veiligheid.

De Audi Q4 Sportback e-tron opladen

Audi Q4 Sportback e-tron

De Audi Q4 Sportback e-tron laadt u op zoals dat u het best uitkomt. Zo kunt u het 52 kWh accupakket opladen met 7,4 kW wisselstroom of snelladen met 100 kW.

De 77 kWh accu geeft u de mogelijkheid tot 11 kW gelijkstroomladen en 125 kW snelladen, waarmee u in slechts 10 minuten laden 130 kilometer aan uw actieradius toevoegt.

Dit doet u gewoon voor uw eigen deur of bij een van de vele oplaadpunten onderweg, het kan allebei, zelfs met een gewoon stopcontact.

Audi Q4 Sportback e-tron
Audi Q4 e-tron

Audi Q4 Sportback e-tron – Technologie

Audi Q4 e-tron

De Audi Q4 Sportback e-tron is ook gezien zijn technologieën een mooie voorbode van de toekomst van autorijden. Touch-elementen in het stuurwiel laten u soepel de functies van de auto instellen. Een helder MMI-touchdisplay mag niet ontbreken. Die is standaard 10,1 inch, maar kan worden uitgebreid tot wel 11,6 inch, groter dan welk ander model van Audi dan ook.

Adaptive cruise assist laat de auto semi-autonoom rijden, waarbij hij automatisch een veilige afstand aanhoudt tot zijn voorgangers en in zijn baan blijft. Audi drive select is standaard op de Q4 Sportback e-tron. Daarmee kiest u een rijprofiel naar keuze. De augmented reality head-up display (net als de virtual cockpit optioneel) maakt gebruik van de fascinerende technologie om onder meer aanwijzingen van uw navigatie duidelijk en veilig vóór u op de weg te tonen.

De Audi Q4 Sportback e-tron leasen bij A-Point

De Audi Q4 Sportback e-tron is later dit jaar beschikbaar. Deze sportieve elektrisch SUV is bij uw A-Point Audi dealer natuurlijk ook te leasen. Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws over dit model, zoals de prijzen, uitvoeringen en exacte specificaties. Laat daarom via de knop hieronder uw gegevens achter en u mist niets.

A-Point Audi Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

Audi Centrum Amsterdam

Klokkenbergweg 19
1101 AK Amsterdam-Zuidoost
Nederland

Meer informatie

*De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.