COVID-19 UPDATE

Showrooms geopend op afspraak | Werkplaatsen, magazijnen en verhuur ook geopend!

7

De Audi Q4 e-tron
Audi's volgende zet in elektrisch rijden

Met de nieuwe Audi Q4 e-tron versterkt Audi zijn elektrische gamma met een vierdeurs SUV. Zijn sportieve design, quattro vierwielaandrijving en actieradius tot 450 kilometer* maken het een aantrekkelijk compact alternatief voor de populaire e-tron. De Audi Q4 e-tron wordt later in 2021 op de Nederlandse markt verwacht.

Audi Q4 e-tron – De prijs

Op het moment heeft Audi alleen de conceptversie van de Audi Q4 e-tron getoond. De onthulling van het productiemodel vindt naar verwachting begin 2021 plaats. Het is de bedoeling dat de auto later dit jaar op de markt komt. Tegen die tijd zal er meer duidelijk worden over de prijzen en de specificaties.

Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de Audi Q4 e-tron.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>

Het sportieve design van de Audi Q4 e-tron

Het design van de Audi Q4 e-tron vertoont veel gelijkenissen met de Audi e-tron. Daarbij gaat het om karakteristieke elementen van de elektrisch aangedreven modellen van Audi, zoals een gesloten grille, indrukwekkende ‘quattro’-wielkasten en opvallende accenten rond de dorpels. De sportiviteit van de auto komt verder terug in het licht aflopen van de daklijn en de 22 inch wielen.

De afmetingen van de Audi Q4 e-tron met een lengte van 4,59 meter, een breedte van 1,90 meter en een hoogte van 1.61 meter maken hem bijzonder compact. Zo is hij liefst 30 centimeter minder lang dan de Audi e-tron, wat manoeuvreren in de stad aanzienlijk vergemakkelijkt.

Audi Q4 e-tron: Verrassend ruim interieur

De Audi Q4 e-tron is gebouwd op het elektrische MEB-platform van de Volkswagen Groep, waar ook de Volkswagen ID.3, ID.4 en ŠKODA ENYAQ iV gebruik van maken. Daardoor beschikt deze compacte SUV over verrassend veel ruimte binnenin. In het middenconsole geeft een 12,3 inch touchscreen u optimale controle over de verschillende infotainment- en voertuigfuncties.

Achter het stuur vindt u extra functies die de rijervaring veraangenamen. De virtual cockpit maakt gebruik van een head-up display met een innovatieve augmented reality-functie, voor meer overzicht en veiligheid onderweg. Bovendien kunt u veel functies eenvoudig met de touch-elementen in het stuur bedienen.

De motor van de Audi Q4 e-tron

De Audi Q4 e-tron beschikt over quattro-aandrijving, zoals u die van zoveel Audi-modellen gewend bent. Dat heeft hij te danken aan de performance-versie van het MEB-platform, die zowel op de voor- als achteras een elektromotor heeft. Hij maakt standaard gebruik van zijn motor achter, maar voor meer grip of vermogen schakelt hij soepel over naar vierwielaandrijving.

Gezamenlijk komen die twee elektromotoren tot een vermogen van 225 kW en 306 pk. Als u vaart wilt maken in de Q4 e-tron, hoeft u niet lang te wachten, want in slechts 6,3 seconden tikt hij vanuit stilstand de 100 km/u aan. Bovendien is de 510 kg van het batterijpakket laag en centraal geplaatst voor een 50/50 gewichtsverdeling, wat u een heerlijk sportieve rijbeleving oplevert.

Audi Q4 e-tron – Actieradius

Het hart van de Audi Q4 e-tron wordt gevormd door een grote batterij van 82 kWh. Deze voorziet de twee elektromotoren van hun kracht en geeft de auto een elektrische actieradius van zeker 450 kilometer*. Zo rijdt u gegarandeerd vele korte en ook langere afstanden met het comfort van een goed gevulde accu. Daar komt nog eens bij dat u tijdens het rijden energie kunt terugwinnen.

Wilt u meer weten over elektrische actieradius? U leest het op onze pagina over elektrisch rijden.

De Audi Q4 e-tron leasen bij A-Point

In de aanloop naar de onthulling van het productiemodel van de Audi Q4 e-tron zal er meer duidelijk worden over de exacte specificaties. Later in 2021 volgt zijn lancering op de Nederlandse markt. Dan kunt u hem natuurlijk leasen of direct aanschaffen bij A-Point. Laat u door ons op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rond het model door u hieronder aan te melden.

A-Point Audi Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

Audi Centrum Amsterdam

Klokkenbergweg 19
1101 AK Amsterdam-Zuidoost
Nederland

Meer informatie

*De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.