Audi e-tron Sportback concept
A car with zero emission

De wereld verandert en daarmee ook de mobiliteit. Toekomstige auto’s zijn reden voor groot enthousiasme. Met e-tron is elektrisch rijden niet alleen duurzaam, maar spreekt het ook tot de verbeelding. Reken op aansprekend design, een indrukwekkende rijervaring en innovatieve technologie voor een vrijwel grenzeloze vrijheidsbeleving. De power achter e-tron is elektriciteit – en dat geeft uw verwachtingen meteen een boost. Maak nu alvast kennis met onze evolutie in de vorm van e-tron op Auto Shanghai en met de Audi e-tron Sportback concept.

Puur comfort in de Audi e-tron Sportback concept

De Audi e-tron Sportback concept is de symbiose van elektrisch rijden en dagelijkse bruikbaarheid. Aan de ene kant rijdt hij sportief dankzij een vermogen van 320 kW (met boost zelfs 370 kW) en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,5 seconden. Anderzijds brengt hij u in alle comfort op één acculading tot wel 500 kilometer* ver. Dat is niet alleen praktisch, maar ook zoals u van een auto verwacht.

Emotieboost

De visie waar e-tron voor staat is buitengewoon interessant en dat geldt ook voor de uitstraling. De Audi e-tron Sportback concept is een adembenemend fraaie elektrische auto. Bewonder zijn sportieve lijnen, strakke oppervlakken en slanke achterkant. De Audi ringen met verlichting en virtuele buitenspiegels zijn opvallende details. Deze bolide oogt gespierd en is toch elegant. Het interieur valt op door de innovatieve oplichtende lak die voor interessante accenten zorgt.

Audi e-tron Sportback concept: design upgrade

De verlichtingstechnologie van de Audi e-tron Sportback concept is de rode draad voor de dynamische en intelligente toekomst van Audi. De achterlichten vertellen in de toekomst een heel verhaal aan achteropkomend verkeer. Met behulp van digitale animaties zijn zeer gedetailleerde weergaven mogelijk. Bovendien kunnen de koplampen en achterlichten aanwijzingen op de weg projecteren. Dat is een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid, bijvoorbeeld aan de achterkant om te verduidelijken dat de auto afremt en aan de voorkant om te signaleren dat voetgangers kunnen oversteken. Daartoe tovert de auto een virtueel zebrapad op het asfalt.

Verlichting als kunstvorm

Met innovatieve lichtanimaties wekt Audi een conceptcar tot leven. De Audi e-tron Sportback concept toont lichtsignalen op de weg. Het asfalt is zijn podium. Een veilig idee.

Meer informatie (Engels) width="28.109" height="25.861"/>

In cijfers

  • Acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,5 seconden
  • Electrische actieradius max.* 500 kilometer
  • Vermogen max. 320 kW

De tijd is rijp voor duurzame mobiliteit

De alternatieve aandrijftechnologieën van Audi beloven een mooie toekomst zonder compromissen. Met e-tron is elektrisch rijplezier vanzelfsprekend. De Audi e-tron Sportback concept bewijst dat de volledig elektrische toekomst veelbelovend is. Ook nu al is Audi op de goede weg met krachtige hybride auto’s. De Audi Q7 e-tron quattro** is de eerste plug-in hybride met quattro-aandrijving. Deze SUV maakt indruk met zijn efficiency en grootste elektrische actieradius in zijn segment. Ook de Audi A3 Sportback e-tron** combineert de voordelen van elektrisch rijden met de pluspunten van een verbrandingsmotor. Zijn sterke viercilinder zorgt voor een ruime actieradius en dat is prettig in de dagelijkse praktijk.

Maximale actieradius Audi e-tron quattro concept berekend volgens NEDC-cyclus. Werkelijke actieradius is afhankelijk van verschillende factoren, zoals weers- en wegomstandigheden, rijstijl en gebruik van airconditioning.

**A3 Sportback e-tron: gemiddeld brandstofverbruik: benzine 1,8–1,6 l/100km | stroom 12,0–11,4 kWh/100 km; gemiddelde CO2-emissie: 40–36 g/km

Q7 e-tron quattro: gemiddeld brandstofverbruik: diesel 1,9–1,8 l/100km | stroom 190,0-181,0 Wh/km; gemiddelde CO2-emissie: 50–48 g/km

Bezoek onze showrooms

A-Point Audi Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

A-Point Audi Hoofddorp

Jacobus Spijkerdreef 4
2132 PZ Hoofddorp
Nederland

Meer informatie

Audi Centrum Amsterdam

Klokkenbergweg 19
1101 AK Amsterdam-Zuidoost
Nederland

Meer informatie