De Audi A6

Technische innovaties, rij-assistenten en connectiviteit brengen ongeëvenaard comfort en gemak, terwijl dynamic all-wheel steering zorgt voor sportief rijgedrag. Deze technische voorsprong gepaard met de nieuwe designtaal maakt dat de A6 klaar is voor de toekomst.

  • Rijklaar v.a. € 62.686,-
  • Lease v.a. € 759,- p.m.
Rijklaar v.a. € 62.686,-
Lease v.a. € 759,- p.m.

Dit is een bijzondere plek om te verblijven

Met de A6 presenteert Audi de achtste generatie van zijn succesvolle luxe sedan. Audi introduceert tal van innovaties die binnen dit segment geheel nieuw zijn. Of het nu gaat om digitalisering, comfort of sportiviteit – de elegant vormgegeven Audi A6 is de alleskunner in de businessklasse. Het volledig digitale MMI-aanraakresponssysteem maakt intuïtieve bediening mogelijk. Daarnaast is de A6 voorzien van intelligente oplossingen op het gebied van connectiviteit en assistentiesystemen. Alle motoren zijn standaard uitgerust met Mild Hybrid-techniek voor meer comfort en efficiëntie. Bovendien zijn er twee plug-in hybride uitvoeringen verkrijgbaar.

Voor maximale veiligheid, comfort en aanpasbaarheid biedt de Audi A6 een uitgebreid scala aan connectiviteitsoplossingen met de nieuwe mobiele communicatiestandaard LTE Advanced. De A6 bevat standaard MMI-navigatie, optioneel is MMI navigatie plus leverbaar. Het MMI touch-response besturingssysteem van de achtste generatie Audi A6 stelt nieuwe normen voor intuïtieve bediening en persoonlijke instellingen. Het systeem is door de bestuurder naar eigen smaak aan te passen. Maximaal zeven rijders kunnen hun favoriete instellingen tot maximaal 400 parameters opslaan in individuele gebruikersprofielen.

Zelflerende functies MMI navigatie plus

De MMI navigatie plus biedt veel nieuwe functies voor het navigatiesysteem. Deze omvatten bijvoorbeeld een zelflerende functie op basis van de afgelegde routes, wat resulteert in intelligente zoeksuggesties. De routebegeleiding vindt online plaats op de servers van de serviceprovider HERE, die de verkeerssituatie in de hele regio mee laten wegen. Met de online services van Audi connect bieden de Car-to-X-services verkeersborden- en gevareninformatie. Ze maken gebruik van gegevens van andere Audi’s en verbinden de A6 met zijn omgeving.

Nieuwe benchmark

De Audi A6 is de benchmark in de hogere klasse voor wat betreft de nieuwe en verfijnde rijhulpsystemen. Deze omvatten op termijn onder meer Parking pilot en de Garage pilot, die de limousine automatisch in en uit een parkeerplaats of garage rijden. De chauffeur kan hierbij uitstappen en de parkeerfunctie met de myAudi-app op zijn smartphone activeren. De Parkpilot en de Garagepilot behoren tot het Park assist package, een van de drie assistentiepakketten die Audi op de A6 gaat aanbieden. Audi introduceert op de A6 ook het City assist package en het Tour assist package dat een meer economische rijstijl ondersteunt.

Mild hybrid technologie

Alle motoren in de A6 herbergen Audi’s nieuwe mild hybrid technologie. Een slimme startgenerator (BAS) werkt daarbij samen met een lithium-ionbatterij. De MHEV-technologie vermindert het brandstofverbruik met maximaal 0,7 liter per 100 kilometer. De Audi A6 beschikt over drie krachtige en stille motoren – twee TFSI’s en een TDI. Met de 2.0 TFSI heeft de auto 150 kW/204 pk aan vermogen (320 Nm koppel) en een topsnelheid van tenminste 240 km/u. De 3.0 TFSI V6-turbomotor levert in de sedan 250 kW (340 pk) en 500 Nm koppel, waarmee de A6 in slechts 5,1 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Vergelijkbare prestaties levert de 3.0 TDI met 210 kW (286 pk) en 620 Nm koppel.

Het onderstel van de Audi A6 is dankzij een aantal innovatieve oplossingen sportiever ten opzichte van zijn voorganger. De A6 stuurt directer en is aangenaam gedempt. De A6 is wendbaar in de stad en op buitenwegen, en soeverein-comfortabel op de snelwegen. De dynamische vierwielbesturing draagt in belangrijke mate aan deze wendbaarheid en lichtvoetigheid bij. Het systeem combineert een directe, sportieve stuurrespons met onwrikbare stabiele rijeigenschappen.

Audi A6 Limousine plug-in hybride

De Audi A6 Limousine is er ook als plug-in hybride, een aantrekkelijk alternatief voor de milieubewuste rijder. De A6 50 TFSI e quattro en de 55 TFSI e quattro Competition beschikken over een viercilinder 2.0 liter turbobenzinemotor en een elektromotor met 7-traps S Tronic automatische transmissie. Daarmee heeft de 50 TFSI e quattro een vermogen van 220 kW en 299 pk en de 55 TFSI e quattro Competition zelfs 270 kW/367 pk en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 5,6 seconden.

De 17,9 kWh accu brengt de A6 puur op elektrische kracht tot wel 72 kilometer* ver. De PHEV is in 2,5 uur volledig op te laden aan een 7,4 kW laadpaal.

Prijzen voor de plug-in hybride A6 Limousine beginnen bij € 70.930,- voor de 50 TFSI e quattro en € 82.400,- voor de 55 TFSI e quattro Competition.

A-Point Audi Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

Audi Centrum Amsterdam

Klokkenbergweg 19
1101 AK Amsterdam-Zuidoost
Nederland

Meer informatie

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP-testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Financier de A6 Limousine

Contante prijs

€ 62.686,-

Aanbetaling

€ 15.672,-

Totaal kredietbedrag

€ 58.511,-

Slottermijn

€ 18.806,-

Termijnbedrag

€ 661,75

Totale door de consument te betalen bedrag

€ 74.183,-

Debetrentevoet

6.99%

Jaarlijkse kostenpercentage

6.99%

Looptijd

60 maanden

Financiering wordt verstrekt door Volkswagen Financial Services. Ingeschreven in het handelsregister met de statutaire naam DFM N.V. onder nummer 31018376 en is gevestigd te Amersfoort. Ingeschreven in het register van de AFM onder nummer 12045409. Financieringsaanbieding op basis van een niet-doorlopend krediet. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden via www.volkswagenfinancialservices.nl

Let op! Geld lenen kost geld

* Zie disclaimer