De Audi A3 Sportback
Dynamischer dan ooit

Bij de vierde generatie Audi A3 Sportback ligt de nadruk op rijdynamiek en sportiviteit. Het onderstel is uitgerust met vele innovatieve technologieën. Dankzij quattro biedt de A3 toonaangevend gripniveau, maximale dynamiek en oneindig veel rijplezier. De progressive steering met variabele overbrenging zorgt voor een nog hogere rijdynamiek, dat indruk maakt in krappe bochten en op heuvelachtige wegen. De A3 Sportback is ook als plug-in hybride verkrijgbaar, met een elektrische actieradius van 67 kilometer**. U kunt de nieuwe Audi A3 Sportback komen bewonderen bij ons in de showroom in Amsterdam en Almere.

  • Rijklaar v.a. € 35.182,-
  • Privé lease v.a. *€ 365,- p.m.
  • Lease v.a. € 535,- p.m.
Rijklaar v.a. € 35.182,-
Privé lease v.a. *€ 365,- p.m.
Lease v.a. € 535,- p.m.

Audi A3 Sportback – De prijs

De nieuwe Audi A3 Sportback is nu bij ons te bestellen. Deze is te verkrijgen in vier uitvoeringen: Pro line, Business Edition, S edition en de edition one. De vanaf prijs van de nieuwe Audi A3 Sportback is
€ 35.182,-.

U kunt de nieuwe Audi A3 Sportback natuurlijk ook leasen. Wilt u zakelijk leasen? Dat kan natuurlijk, u leaset de Audi A3 Sportback tijdelijk wel heel voordelig vanaf € 535,- per maand. Liever privé leasen? Ook dat kan, u privé leaset de nieuwe A3 Sportback tijdelijk voor een scherp tarief vanaf € 365,- per maand.

Audi A3 Sportback – Quattro-aandrijving

De quattro-vierwielaandrijving bevindt zich aan het einde van de aandrijfas, vóór het achterasdifferentieel. Deze positie zorgt voor een positief effect op de verdeling van de asbelasting. De elektronische koppelverdeling is speciaal op het model afgestemd en in het Audi drive select-systeem geïntegreerd. Dit systeem houdt niet alleen rekening met de rijomstandigheden, maar zelfs met de staat van het wegdek en uw rijstijl.

Onder normale omstandigheden wordt het grootste deel van het vermogen aan de voorwielen doorgegeven. Wanneer u wegrijdt of de tractie van de vooras tekort schiet, past de koppeling de koppelverdeling supersnel aan. De koppeling kan een deel van het koppel richting de achteras sturen als de bestuurder voor een sportieve rijstijl kiest. Het koppel zorgt ervoor dat de Audi A3 stabiel blijft in de bochten en verhoogt de rijdynamiek.

Audi A3 Sportback – Electronic Stabilization Control

Bij de Electronic Stabilization Control (ESC) draait het allemaal om de sportieve rijeigenschappen van de Audi A3 Sportback. De wielselectieve koppelregeling is een softwarefunctie van ESC, dit houdt in dat wanneer de Audi op hoge snelheid door een bocht rijdt, de functie de twee binnenste wielen op subtiele wijze afremt. De auto draait beter de bocht in, door het verschil in aandrijfkrachten op beide assen. Hierdoor wordt de stuurhoek op nauwkeurige wijze opgevolgd. De Audi A3 is hierdoor nog wendbaarder, vloeiender en veiliger.

Audi A3 Sportback – progressive steering

De progressive steering in de Audi A3 Sportback zorgt voor een verminderde krachtinspanning in het stadsverkeer en tijdens het manoeuvreren, wat het comfort aanzienlijk verhoogt. De elektromechanische progressive steering heeft een tandheugelsysteem dat beschikt over een speciale vorm en vertanding. Dit resulteert in verschillende overbrengingsverhoudingen, afhankelijk van de stuurhoek. Bij grote stuurbewegingen zorgt de overbrenging voor een directe besturing. Op wegen met veel bochten zorgt dit voor een verhoogde rijdynamiek en een nog sportievere rijstijl.

Audi A3 Sportback - Drive Select

Het Audi drive select-systeem is de interface tussen de demping, de aandrijfsystemen en de bestuurder. Het systeem bestaat uit vijf modi, die zijn in te stellen met een knop. De vijf modi zijn: comfort, auto, dynamic, efficiency en individual. Bij de laatste optie, kan de auto optimaal afgestemd worden op de persoonlijke voorkeuren van de bestuurder. Door de Audi drive-select kunnen de gasrespons en de afstelling van de stuurbekrachtiging worden aangepast. Daarnaast heeft het systeem ook invloed op de comfort- en veiligheidssystemen, zoals de automatische airconditioning, de matrix-LED-koplampen, de gordelspanners en adaptive cruise control.

De plug-in hybride Audi A3 Sportback

U kunt de Audi A3 Sportback nu ook als plug-in hybride rijden. De A3 Sportback 40 TFSI e (150 kW/204 pk) en de 45 TFSI e (180 kW/245 pk) worden aangedreven door een 1.4 TFSI turbo-benzinemotor en een elektromotor met een 13 kWh batterij. U kunt tot maar liefst 67 kilometer** volledig elektrisch rijden, ideaal voor woon-werkverkeer, en snelheden tot wel 227 km/u halen. Bovendien versnelt u in 7,6 seconden naar 100 km/u met deze hybride aandrijving. Hierbij bedraagt het gemiddelde verbruik 1,5-1,4 liter per 100 kilometer en een CO2-emissie van 34-30 g/km***. Met een conventionele 230 V-aansluiting is het model in ongeveer vier uur volledig op te laden.

U bestelt de A3 Sportback 40 TFSI e edition nu vanaf € 40.220,- en de Audi A3 Sportback 45 TFSI e is er vanaf € 46.220,-.

De nieuwe Audi S3 Sportback

Met zijn 228 kW/310 pk en 400 Nm sterke 2.0 TFSI-motor zorgt de nieuwe Audi S3 Sportback voor leven in de brouwerij. De sportieve Audi S3 Sportback sprint van 0 naar 100 km/h in slechts 4,8 seconden. De elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h wordt zonder moeite gehaald. Schakelen gaat met een zeventraps S tronic inclusief vrijloopstand. Veilig en straks op de weg blijft u altijd met de nieuwe Audi S3 Limousine. Dit komt dankzij het sportonderstel en de standaard quattro-vierwielaandrijving.

De nieuwe Audi S3 Sportback is direct te herkennen aan de unieke details. De 4 uitlaten zijn voor elke autoliefhebber een ultiem herkenningsteken. De sportieve grille, voor- en achterbumper zorgen ervoor dat het bijzondere karakter direct herkenbaar is. De nieuwe Audi S3 Sportback heeft standaard 18 inch velgen, maar optioneel kunt u ook gaan voor 19 inch velgen. Een mooie spoiler maakt de achterklep af.

In de nieuwe Audi S3 Sportback vindt u het nieuwste op het gebied van infotainment, informatievoorziening en infotainment. Daarnaast beschikt de nieuwe S3 Sportback ook standaard over een aantal assistentiesystemen die u kunnen helpen bij het voorkomen van ongelukken, zoals de uitwijkassistent, lande departure warning en Audi pre sense front. Ook optionele systemen als de parkeerassistenten, cross traffic- en lane change-waarschuwingen helpen daarbij.

De nieuwe S3 Sportback is bij ons in de showroom te bewonderen.

A-Point Audi Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

Audi Centrum Amsterdam

Klokkenbergweg 19
1101 AK Amsterdam-Zuidoost
Nederland

Meer informatie

* De Privé Lease actieprijs geldt voor de Audi A3 Sportback en wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Audi Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Getoond tarief is o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken i.v.m. provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** De genoemde NEDC verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.

Financier de A3 Sportback

Contante prijs

€ 35.182,-

Aanbetaling

€ 8.796,-

Totaal kredietbedrag

€ 32.839,-

Slottermijn

€ 10.555,-

Termijnbedrag

€ 371,39

Totale door de consument te betalen bedrag

€ 41.635,-

Debetrentevoet

6.99%

Jaarlijkse kostenpercentage

6.99%

Looptijd

60 maanden

Financiering wordt verstrekt door Volkswagen Financial Services. Ingeschreven in het handelsregister met de statutaire naam DFM N.V. onder nummer 31018376 en is gevestigd te Amersfoort. Ingeschreven in het register van de AFM onder nummer 12045409. Financieringsaanbieding op basis van een niet-doorlopend krediet. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden via www.volkswagenfinancialservices.nl

Let op! Geld lenen kost geld

* Zie disclaimer